België heeft 3 broodnodige punten gesprokkeld in Wenen. De Rode Duivels danken Axel Witsel op hun blote knieën: de Standardspeler maakte de 2 doelpunten tegen Oostenrijk: 0-2. De Belgen staan nu naast Oostenrijk in hun kwalificatiegroep voor Euro 2

 

Tijdens de wedstrijd straalde België de hele match lang een bijna onbelgische zelfverzekerdheid uit, misschien ook omdat Leekens' team een stormloop bespaard bleef.

De Duivels kregen zelf een duwtje in de rug van keeper Macho, die onoordeelkundig naar een hoge cross van Defour ging en de vrijstaande Witsel voor zijn neus zag binnenkoppen.

Oostenrijk kon de juiste accenten niet leggen en moest al bijna rekenen op een occasionele klutsbal om te dreigen. Meteen na de 0-1 werd slecht wegwerken van Van Buyten wel bijna afgestraft. Mignolet, een toonbeeld van rust en efficiëntie, ontzegde Janko de gelijkmaker. Voor de rest zag de jonge Belgische doelman alleen een paar schoten van afstand afdwalen.

Met 0-1 werd er koffie gedronken, erna gingen de Belgen op hun elan door. Een strak schot van Chadli verdween in het zijnet, maar de 0-2 kwam er even later toch. Ciman had alle tijd om de bal voor te zwiepen, Witsel kreeg vrije baan van Harnik en knalde na een knappe borstcontrole binnen: 0-2.

Oostenrijk kwam die opdoffer niet meer te boven, een paar opflakkeringen die enkele minuten duurden niet te na gesproken. Arnautovic deemsterde zienderogen weg in zijn duel met Ciman.

België neemt zo drie punten meer naar huis. Na vijf matchen hebben de Belgen nu zeven punten in groep A. Daarmee staan ze naast Oostenrijk (met vier matchen) op de tweede plaats. 

(belga)